Persoanele cu venituri mici, care folosesc energia electrică pentru încălzirea locuinţelor, ar putea intra pe lista celor ce primesc ajutoare de căldură, pe timp de iarnă, în condiţiile în care îndeplinesc condiţiile legale în ceea ce priveşte venitul minim garantat, a declarat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

 Ajutorul ar putea fi acordat acelor familii ce au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare şi care a fost desfiinţat, din diferite motive.

“Încercăm, pentru că este o propunere acum, să introducem şi ajutor de încălzire pentru cei care se încălzesc cu energie electrică. Acest lucru se referă la persoanele care au fost într-un sistem centralizat de încălzire şi care, din diferite motive, nu mai există. Şi decât să scoatem burlane pe geam – oricum nu mai avem voie, pentru că restricţiile de mediu sunt din ce în ce mai stricte – o să acordăm acest sprijin pentru încălzire electrică”, a spus Mariana Câmpeanu.

Ea a precizat că specialiştii din ministerul pe care îl conduce lucrează şi la o formulă de simplificare a criteriilor pe baza cărora se acordă ajutoarele de încălzire, astfel încât de acestea să beneficieze doar persoanele care au probleme, cu adevărat.

Mariana Câmpeanu a arătat că Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care plafonul de venit minim garantat a fost majorat, astfel încât acesta să poată acoperi creşterile la tarifele percepute la serviciile de gaz sau energie electrică.