Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis un cod galben de ger, lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului, valabil de joi după-amiază până vineri, în mai bine de jumătate dintre judeţele ţării, inclusiv în Prahova. De asemenea, vremea va rămâne rece şi instabilă şi vineri seară şi sâmbătă, mai anunţă meteorologii.

De joi, 21 februarie, de la ora 16.00, intră în vigoare un cod galben, valabil până pe 22 februarie la ora 16.00, a anunţat astăzi ANM. Judeţul Prahova urmează să fie afectat în întregime, la fel ca şi judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăile, Galaţi, Vaslui, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Teleroman, Dâmboviţa, Ilfov, Hunedoara, caraş Severin, Timiş, Arad şi Bihor. De asemenea, alte 13 judeţe vor fi afectate doar pe anumite porţiuni. "În Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55...65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii", a anunţat ANM.

De asemenea, instituţia a emis şi o informare meteo pentru intervalul de vineri după-amiază până sâmbătă la ora 16.00, anunţând că se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma gheţuş. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Vremea se va menţine rece până luni, au mai anunţat meteorologii.