"Ca profesionisti ai dreptului in slujba societatii trebuie sa cautam calitatea in activitate, sa dam societatii semnalul ca dorim ca justitia sa nu mai fie o problema a societatii romanesti, cu atat mai mult cu cat, azi, sunt adevarate confruntari si enorme tensiuni in acest domeniu",
a spus  Andra Botez, preşedinta Curţii de Apel Ploieşti, luni, la prezentarea Bilanţului instituţiei pe care o conduce.

La prezentarea Bilanţului Curţii de Apel Ploieşti pe anul 2018 au participat Lia Savonea, preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, şi Nicoleta Margareta Ţînţ, membră a CSM. De asemena au fost prezenţi şefi de parchete şi de instanţe din circumscripţia Curtiţi de Apel Ploieşti, dar şi şefii din Poliţie, Jandarmerie şi din alte insituţii publice.

Şefa Curţii de Apel Ploieşti a vorbit şi despre necesitatea finalizării noului Palat de Justiţie din Ploieşti: "Îmi permit să adresez Ministerului Justitiei mesajul nostru prin care solicităm sprijinul în finalizarea celui de-al doilea obiectiv de investitii ca marime in justitia din Romania, Palatul de Justitie Ploiesti. Avem nevoie de acest nou sediu! El este o necesitate atât pentru noi cat si pentru cetatenii Ploiestiului, Prahovei, Buzaului, Dambovitei"

Palatul de Justiţie din Ploieşti, este cel de-al doilea obiectiv de investiţie derulat de Ministerul Justiţiei după Palatul de Justiţie din Bucureşti, atât din punctul de vedere al costurilor, cât şi din cel al suprafeţei desfăşurate (19.430 mp, 3750 mp suprafaţă construită).

Lucrările sunt finanţate in proporţie de 85%, pentru finalizare fiind necesară suma de peste 23 de milioane de lei, din care 10 milioane de lei reprezintă achzitii publice.

Ultimul termen de finalizare al lucrărilor a fost prelungit la data de 30 august 2019, potrivit preşedintelui Curţii de Apel Ploieşti.