Veşti proaste pentru pensionarii care abia aşteptau ziua în care poştaşul le aduce pensia. În luna ianuarie, acesta va mai întârzia. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul a explicat vineri seară, într-o intervenţie la România TV, că de vină pentru această întârziere sunt demersurile care trebuie făcute la început de an şi că plata pensiilor prin Poşta Română va fi decalată cu două zile.

"Au fost închise conturile în Trezorerie. Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive. S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăţi de către Poşta Română. Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plăţile şi vor intra în grafic. Practic plăţile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, şi doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate", a explicat Marius Budăi, potrivit sursei citate.

Ministrul a spus că această întârziere nu-i va afecta, totuşi, şi pe vârstnicii care încasează pensia în cont, pentru aceste cazuri respectându-se ziua obişnuită de plată.