După ce  a surclasat-o fără mari emoţii pe Caroline Wozniacki, Bianca Andreescu, 18 ani, a reuşit o nouă victorie de senzaţie, în cadrul turneului WTA de la Auckland. Sportiva din Canada cu origini româneşti a trecut, în trei seturi, de Venus Williams, veterana cu şapte trofee de Grand Slam, şi s-a calificat în semifinalele turneului.

Meci mare făcut de Bianca. După un prim set în care a condus, dar a cedat dramatic, în tie-break, sportiva din Canada a demonstrat de ce mulţi specialişti o văd marea revelaţie pentru anul 2019. Bianca s-a adunat şi a făcut un meci perfect, surclasându-şi pur şi simplu rivala. S-a terminat 6-7(1), 6-1, 6-3, Venus salvându-se in-extremis de un bagel, în decisiv (a fost 5-0). Pe fondul relaxării reprezentantei frunzei de arţar, Venus a câştigat trei gameuri la rând, însă Andreescu a închis fără probleme partida.  

Diferenţa s-a făcut pe serviciu, acolo unde Bianca a câştigat 69% dintre puncte, faţă de doar cele 33% câştigate de Venus.

"Cred că orice este posibil şi astăzi am făcut imposibilul. Nu ştiu ce să mai spun, este un sentiment fantastic.

Pentru mine obiectivul a fost să intru pe tabloul principal, dar am reuşit să înving câteva jucătoare de top. Am crezut în propriile mele şanse, m-am simţit bine şi publicul m-a ajutat de fiecare dată.

Nu am renunţat, asta contează în tenis şi contează în fiecare sport. Şi chiar dacă ai o slujbă în afara terenului, nu trebuie să renunţi. Cu ajutorul acestui public, cred că am să duc până la final acest turneu", a declarat Bianca Andreescu, la flash-interviul de finalul partidei.

Pentru Bianca urmează meciul din semifinale, teoretic, o partidă mult mai uşoară în comparaţie cu ultimele două dispute, unde va juca împotriva câştigătoarei dintre Su-Weu Hsieh şi Sara Sorribes Tormo. Pe cealaltă parte de tabel se vor înfrunta Viktoria Kuzmova şi Julia Goerges.