Suporterii Petrolului s-au ţinut de cuvânt şi au protestat faţă de tratamentul arbitrar venit din partea şefilor Jandarmeriei Naţionale şi bucureştene, când, duminică, la meciul din Ghencea cu Steaua, au decis întoarcerea către Ploieşti a unei coloane de autobuze care transporta 1300 de suporteri ploieşteni, apelând la metode abuzive şi depăşindu-şi competenţele.

Aproximativ 200 de suporteri s-au strâns între orele 17-18 în jurul ceasului din centrul Ploieştiului şi au plecat grupaţi către stadionul Ilie Oană scandând lozinci de susţinere a echipei şi împotriva jandarmeriei. Acţiunea a fost atent supravegheată de poliţişti, majoritatea în civil, de la IJP şi municipiu. Jandarmii, chiar dacă au fost de la IJJ Prahova s-au ţinut deoparte. În dispozitivul de ordine din jurul stadionului, jandarmii prahoveni, aveau pregătite, la centură, căştile anti-vandal, şi dublau uneori operaţiunea de control corporal efectuată de angajaţii firmei de pază.

La meciul din sferturile Cupei României, dintre Petrolul Ploieşti şi FC Vaslui, terminat cu scorul de 4-2, galeriile Petrolului au protestat într-un mod inedit, intrând în peluza I, iar cealaltă grupare în peluza II, abia în minutul 10 al meciului. Suporterii de la peluza I au afişat un banner pe care scria „Domneşti, Ploieşti, Pungeşti.... România, unde eşti?“

Comportamentul galeriei dar şi al întregului public a fost ireproşabil pe durata celor 120 de minute de joc şi a căpătat admiraţia atrenorului oaspeţilor, Liviu Ciobotariu. Acesta s-a arătat plăcut suprins că suporterii ploieşteni şi-au susţinut echipa chiar şi în minutul 92 când era condusă de Vaslui cu 2-1.