Tribunalul Prahova a decis, la termenul de marţi, achitarea inculpaţilor trimişi în judecată în ianuarie 2016, în dosarul privind infracţiuni la legea societăţilor comerciale. Hotărârea nu este însă definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunţare, informează Agerpres.

Iniţial, dosarul Lukoil a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, în august 2015, pe lista inculpaţilor figurând SC Petrotel Lukoil Ploieşti, acuzată de spălare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, dar şi şase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncţi din cadrul societăţii de la Ploieşti - Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, un membru al Consiliului de Administraţie al Petrotel Lukoil, Andrei Raţă, şi contabilul şef Dorel Duţu. Prejudiciul adus în discuţie la acel moment era de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

Dosarul a fost trimis înapoi la parchet în decembrie 015, după ce instanţa de fnd a constatat neregularitatea rechizitoriului. La vremea respectivă, Tribunalului Prahova îşi motiva decizia prin "pasivitatea totală" a procurorului care nu a remediat acele neregularităţi şi nici nu a comunicat în termenul legal Tribunalului Prahova dacă îşi menţine sau nu dispoziţia de trimitere în judecată a dosarului.

În ianuarie  2016, PCA Ploieşti anunţa că dosarul Lukoil a fost din nou trimis în judecată după ce procurorii au remediat neregularităţile constatate de magistraţi. În martie, Tribunalul Prahova a constatat din nou neregularitatea rechizitoriului întocmit în acest dosar şi a dispus remedierea problemelor, iar abia în aprilie instanţa a dispus începerea judecăţii în acest dosar.