Poemul Simfonic „Don Quixote” op. 35 de Richard Strauss în interpretarea soliştilor Georgiana Frîncu - violă şi Filip Papa - violoncel, va răsuna în sala "Ion Baciu" joi, 21 iunie 2018, de la ora 19.00. În cadrul Concertului Simfonic din ciclul „Integrala lucrărilor de Richard Strauss” veţi mai putea asculta şi Suita Simfonică „Uman” de Vasile Marian. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Radu Postăvaru.

 

Violista Georgiana Frîncu este absolventă de Master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală. În prezent este Director Artistic al Filarmonicii ploieştene, şef al partidei de violă a Orchestrei Simfonice şi membră a cvartetului Filarmonicii ploieştene - Chronos.

 

Cel de-al doilea solist al serii, timişoreanul Filip Papa, a absolvit Conservatorul “George Enescu” din Iaşi, la clasa prof. Dan Prelipcean, iar în 1988 a fondat Cvartetul “Ad libitum” al Filarmonicii din Iaşi, ansamblu cameral împreună cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale. A colaborat cu foarte mulţi interpreţi de prestigiu şi cu diferite ansambluri de renume şi a susţinut nenumărate  concerte în calitate de solist atât în ţară - la Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ etc., cât şi în străinătate, cântând în Elveţia şi în Germania. Din 1991 este solist instrumentist în orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova din Iaşi.

 

Programul serii va fi deschis de Suita Simfonică „Uman” de Vasile Marian, lucrare urmată de Poemul Simfonic „Don Quixote” op. 35 de Richard Strauss. Acesta din urmă a fost compus în anul 1897, la München, iar prima audiţie a avut loc cu Orchestre de Gürzenich, la Collogne, în 8 martie 1898, cu Friedrich Grützmacher - solo de violoncel şi Franz Wüllner - la pupitrul dirijoral. Este bazat pe capodopera literară a lui Miguel de Cervantes, “El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”, publicat în anul 1605 şi tradus astăzi în numeroase limbi.

           

 

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agentia Teatrală şi on-line pe www.filarmonicaploiesti.eu  la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 5 lei - elev şi student.

 

 

 

Sursa: Filarmonica Ploiesti