Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de naturã administrativã şi fals în declaraţii în cazul a 11 foşti şi actuali aleşi locali

Pe listă se află şi Eugen Muşuroia, fostul viceprimar al comunei Cocorăştii Colţ din Prahova, care este acuzat de ANI de incompatibilitate şi fals în declaraţii.

În perioada 27 iunie 2012 - 22 iunie 2016, a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator în cadrul S.C. Abeona S.R.L., încãlcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, întrucât persoana evaluatã nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de viceprimar, funcţia de administrator la S.C. Albeona S.R.L., Agenţia Naţionalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Ploieşti, judeţul Prahova, în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevãzutã de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.