Primarul Adrian Dobre este pus la punct de oamenii din subordinea sa care refuză să accepte ilegalităţile solicitate de edil

Laurenţiu Diţu, secretaru Primăriei Ploieşti a verificat legalitatea propunerii PSD Ploieşti de acordare a subvenţiei pentru căldură şi a declarat-o legală. Diţu a semnat pentru legalitatea hotărârii de Consiliu Local adoptată joi de către aleşii locali. Este vorba despre hotărârea prin care ploieştenii nu vor fi afectaţi de majorarea pretului la gigacalorie, municipalitatea subvenţionând diferenţa de tarif, cetăţenii plătind tot 186,97 de lei plus TVA.

Surse din Primărie ne-au relatat că în urma vizei de legalitate, primarul liberal Adrian Dobre a fost extrem de nemulţumit şi a stabilit înlocuirea secretarului primariei. Locul lui Laurenţiu Diţu ar urma să fie luat de un om de încredere al edilului, care răspunde (deocamdată) la orice comandă, şefa Direcţiei Juridice- Ioana Sebinov. Edilul nu este la prima încercare de a pune un om ascultător în funcţia de secretar al Primăriei Ploieşti. Până acum Anabell Măntoiu şi Laurenţiu Diţu au demonstrat că preferă să fie buni profesionişti şi nu îşi pun pielea la saramură pentru capriciile edilului.

Nu putem să înţelegem de unde atâta înverşunare a primarului Dobre împotriva subvenţiei la energie termică şi de ce nu recunoaşte că îşi doreşte o firmă a primăriei care să încerce să asigure furnizarea de apă caldă şi căldură, doar din simplul motiv că astfel ar apărea posturi călduţe şi bine plătite pentru prietenii săi politici.