Un tanc care era transportat pe un trailer de armată s-a desprins, miercuri, şi a alunecat pe carosabil, pe drumul naţional 1 B, în localitatea Loloiasca din judeţul Prahova. Circulaţia pe acest tronson de drum, care are doar câte o bandă pe fiecare sens de mers, s-a desfăşurat cu dificultate în urma incidentului şi a fost întreruptă o perioadă pentru recuperarea utilajului militar

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, tancul transportat pe trailer s-a desprins din cauza slabei asigurări a sistemului de fixare.

Vehiculul a alunecat parţial de pe platforma pe care se afla şi a rămas cu şenilele parţial pe trailer, parţial pe carosabil, fără a avaria parapetul de pe marginea drumului.

Circulaţia pe DN 1 B se desfăşoară cu restricţii la kilometril 30 al DN 1 B, în condiţiile în care pe acel tronson şoseaua are doar două benzi.

Vehiculul militar a fost...recuperat cu ajutorul unei macarale

MApN a explica într-un comunicat de presă incidentul, precizând că vorba despre un obuzier autopropulsat de calibrul 122 mm. 

”Din primele date, incidentul s-a produs ca urmare a desprinderii din sudură a unui ochi de împerechere fixat pe blindaj. Ca urmare a balansului rezultat, blindatul a ieşit cu o şenilă  în afara platformei, rămânând într-o poziţie semisuspendată. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime şi nici alte pagube materiale”, a transmis MApN. 

Vehiculul militar era transportat către Centrul 102 Mentenanţă Bucov, pentru executarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii.

Potrivit MApN, militarii care asigurau transportul au acţionat, conform procedurilor, pentru semnalarea incidentului în trafic şi au anunţat autorităţile competente.

”La faţa locului se va deplasa o comisie de cercetare administrativă numită de Comandantul Centrului 102 Mentenanţă, pentru stabilirea circumstanţelor producerii acestui incident”, mai spun reprezentanţii MApN. 

Au fost luate măsuri de repunere a blindatului pe platformă şi transportarea acestuia către unitatea de reparaţii.

Între timp, Centrul Infotrafic a anunţat că circulaţia în zonă a fost reluată, în jurul orei 16.00.