Primarul Clujului, Emil Boc, a fost surprins sâmbătă după-amiaza la deszăpezit în centrul oraşului. Conform publicaţiilor locale, la Cluj, operatorul care se ocupă de deszăpezire are la dispoziţie trei ore pentru curăţarea străzilor de pe urgenţa 1.

Pe Facebook, Fancsali Tamas a adăugat fortografii cu mesajul: Acum, uitându-mă afară pe geam de la lucru văd muncitori care curăţă trotuarul de zăpadă în Piaţa Unirii, printre ei muncind greu este un om care este un exemplu de primar, Dl. Emil Boc doamnelor şi domnilor!

Miercuri, primarul Emil Boc a declarat la un post local de radio, preluat de Ziua de Cluj.: „Nici eu nu sunt mulţumit de intervenţia pe care au avut-o firmele de deszăpezire ieri. Dacă în partea de material antiderpant, lucrurile au fost în regulă, partea care a ţinut de curăţarea şoselei, de pregătire a transportului în comun şi a traficului de dimineaţă a lăsat de dorit.

O am un raport complet peste două zile, pentru că există GPS pe fiecare maşină, se verifică toată intervenţia şi dacă nu au fost efectuate conform contractului acele servicii nu vor fi decontate şi se vor aplica şi sancţiuni.

Într-adevăr, ieri dimineaţă, o bună parte din drumuri nu erau curăţate”.

Edilul a recunoscut că, marţi dimineaţa, o parte din drumurile din oraş nu erau curăţate. “Ei (firmele de deszăpezire, n. red.) s-au prevalat de o prevedere din lege care spune că obligaţia legală este ca, din momentul în care se termină ninsoarea, au trei ore la dispoziţie să facă străzile curate, începând cu urgenţa 1.

SURSA: https://clujcapitala.ro