Poliţiştii prahoveni efectuează 10 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de delicte silvice. 10 persoane urmează să fie aduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din I.J.P. Prahova, cei din cadrul Poliţiei Urlaţi şi ai Secţiei Rurale nr. 10 Apostolache, efectuează 10 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de tăieri ilegale de arbori şi sustragere de material lemnos. Descinderile au loc la locaţii din comuna Iordăcheanu, satul Vărbila.

Din cercetări, a reieşit că, în decursul ultimei luni, persoanele bănuite ar fi tăiat ilegal şi sustras arbori de pe raza Ocolului Silvic Vărbila. Ulterior, materialul lemnos ar fi fost comercializat, fără forme legale, către mai multe persoane din localitate.

Până la acest moment, poliţiştii au indisponibilizat mai multe motoferăstraie, topoare şi căruţe utilizate în activitatea infracţională, precum şi diverse cantităţi de material lemnos, identificate la domiciliile bănuiţilor.

10 persoane urmează a să fie aduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Percheziţiile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale din I.J.P. Prahova şi beneficiază de suportul tehnic al Direcţiei de Acţiuni Speciale din I.G.P.R.

La acţiune, participă jandarmi şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Vărbila.