Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi de mare risc./ 18 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar pe numele altor 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. Ploieşti au efectuat 54 de percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri de risc şi de mare risc, ce acţiona în Bucureşti şi în judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Astfel, 41 dintre descinderi au avut loc în localităţi din judeţul Dâmboviţa, 10 în municipiul Bucureşti şi alte 3 în localităţi din judeţul Prahova.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, gruparea, constituită din peste 50 de membri, s-ar fi ocupat cu vânzarea de cannabis, provenit din surse externe şi din culturi ilicite, precum şi comprimate MDMA (ecstasy), provenite în general din Bucureşti.

Nucleul grupării acţiona în special în zona municipiului Moreni, judeţul Dâmboviţa, dealerii principali şi secundari alimentând consumatori din zona Moreni şi localităţi limitrofe din judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Au fost puse în executare 159 de mandate de aducere privind persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri.

Urmare a administrării probatoriului,  18 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar pe numele altor 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare domiciliare  au fost descoperite un număr de 214 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, seminţe de cannabis, aproximativ 100 grame cannabis, cântare, dispozitive destinate mărunţirii plantei cannabis (grindere), telefoane mobile, 25.000 lei  şi 6500 euro,  presupuse că ar fi fost obţinute ca urmare a activităţii infracţionale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din  cadrul structurilor de combatere organizată din Bucureşti, Galaţi, Piteşti, Braşov şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

De asemenea, la percheziţii au participat şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei şi ai Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept.