La data de 12 noiembrie a.c., în intervalul orar 13:00 – 15:30,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe DN1, Bărcăneşti şi DN 72 pentru disicplinarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere care au avut ca principale cauze de producere viteza şi bicicliştii.

 

Astfel au fost controlate peste 60 de autovehicule dintre care 12 autovehicule destinate transportului public de persoane.

 

În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat peste 30 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 18 pentru nerespectarea regimului de viteză, 3 pentru abateri biciclişti, 2 pentru nerespectarea prevederilor legale conform Legii nr. 55/2020 şi alte abateri ), în valoare de peste 9.500 de lei.

 

Totodată au fost efectuate 13 testări cu aparatul etilotest.

 

Exemplu:

Poliţiştii au identificat un bărbat de 48 de ani, care circula pe bicicletă pe raza localităţii Puchenii Mari, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. La momentul testării, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Poliţiştii reamintesc conducătorilor auto să adopte în conducerea autovehiculelor o manieră calmă, evitând bruscarea comenzilor auto. Totodată,  să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

 

De asemenea, tuturor celor care folosesc bicicleta pe drumurile publice poliţiştii le recomandă să circule pe un singur rând, iar dacă pe direcţia de deplasare există o pistă pentru biciclete, amenajată ca atare, să circule pe aceasta, să traverseze drumul public, pe trecerea destinată pietonilor, pe lânga bicicletă, să nu circule pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, fără să aibă bicicleta echipată cu lumini şi elemente reflectorizante.