Primarul Adrian Dobre a recunoscut într-o declaraţie pentru Telegrama că zvonurile despre desfiinţarea Depoului de la Vest

„Este o discuţie legată de relocalizarea depoului de troleibuze pentru că  implică foarte multe costuri pentru cei de la TCE să ai două locaţii, şi impozitele şi taxele locale dar şi alte costuri suplimentare”, a declarat Adrian Dobre pentru Telegrama.

Ce nu a spus edilul liberal (sau poate nu ştie) este că relocarea depoului pentru troleibuze înseamnă costuri uriaşe pentru TCE, societate aflată în colaps financiar. Mutarea troleibuzelor la garajul TCE de pe strada Găgeni nu se poate face fără amenajări suplimentare. Este nevoie de platforme suplimentare pentru troleu, de instalaţii electrice şi de alte amenajări. Nu există nici loc pentru gararea tuturor troleelor Neoplan aflate în uz pentru că o parte din cutrea în care există garajul TCE a fost retrocedată de foarte mult timp.

Cu alte cuvinte, conducerea TCE încearcă să redreseze economic societatea comercială angajând cheltuieli uriaşe pentru amenajarea actualului conform cu necesităţile troleibuzelor.

Directorul interimar al TCE, Alexandri Nicolae, nu a spus nimic despre desfiinţarea cabinetului psihilogic al societăţii comericiale, uitând că externalizarea acestui serviciu înseamnă costuri uriaşe pentru firmă. Îi dăm totuşi un pont….Ar putea atrage venituri în visteria TCE prin deschiderea cabinetului psihologic către terţi, aşa cum era în perioada în care regia de transport public era condusă de singurul director adevărat pe care l-a avut această instituţie vreodată: Mircea Vulcan.

De altfel, gurile rele susţin că actualul director nu a coborât din biroul confortabil în garajele TCE decât de două ori! (într-una dintre ocazii împreună cu primarul Adrian Dobre care căuta o locaţie pentru utopicul spital municipal).

Poate că a venit vremea ca cei care conduc TCE să caute adevăratele găuri negre din activitatea societăţii şi să încerce să le rezolve.

Scurtarea traseelor de troleu, scumpirea abonamentelor, concedierea angajaţilor nu sunt măsuri care ar putea aduce societatea pe profit. Nu de alta dar nu ai cum să faci profit jefuind navetiştii şi cetăţenii cinstiţi care folosesc serviciile TCE.

Şi poate că e vremea să se priceapă că actuala situaţie a firmei care asigură transportul ploieştenilor nu mai permite adunarea de bani pentru partid ca pe vremuri….