Directorul SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, a fost adus miercuri dimineaţă la sediul DNA Ploieşti unde va fi audiat de procurori în dosarul lui Iulian Herţanu care vizează mai multe infracţiuni în legătură cu un proiect pe fonduri europene.
La intrarea în sediul DNA, Semcu a spus, răspunzând unor întrebări, că nu ştie de ce se află aici, el refuzând să răspundă atunci când a fost întrebat dacă îl cunoaşte pe Iulian Herţanu, informează Agerpres.
Semcu este de câteva săptămâni directorul SC Hidro Prahova, societate la care acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Prahova şi prin care se desfăşoară un proiect pe fonduri europene care vizează reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţ.
Semcu a mai fost parlamentar, prefect de Prahova dar şi vicepreşedinte al CJ, şi este în prezent, vicepreşedinte la nivel naţional al PNL
Potrivit unor surse judiciare, la sediul DNA Ploieşti va mai fi audiat şi Gheorghe Boeru, preşedinte al Romair Colsunting, acesta oferind servicii de consultanţă în cadrul Hidro Prahova.
Iulian Herţanu, acţionar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie şi plasat ulterior în arest la domiciliu, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi pentru evaziune fiscală. Aceleaşi acuzaţii au fost reţinute şi în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă.
DNA susţine că, în perioada 2011 - 2015, Iulian Herţanu - administrator de drept şi, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL şi angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorbă - administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL şi CVR Activities Group SRL Bucureşti şi SC Gefam Pro SRL şi Mihail Coman - administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene şi însuşirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană.
Scopul grupului infracţional astfel format a fost atins, spun anchetatorii, urmărirea penală relevând deturnarea şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei şi sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei (din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 de lei reprezentând impozit pe profit).