O conductă magistrală cu diametrul de doi metri care deserveşte barajul de la Măneciu, în judeţul Prahova s-a spart, miercuri după amiază. Jetul puternic de apă a luat o maşină pe care a proiectat-o într-un gard, însă în urma incidentului nimeni nu a fost rănit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, echipajele ISU au fost solicitate să intervină, miercuri după-amiază, la barajul de acumulare de la Măneciu, unde s-a produs o avarie la o conductă cu diametrul de doi metri.

Magistrala de la barajul Măneciu face legătura cu hidrocentrala Homorâciu, iar în urma avariei nu sunt consumatori afectaţi.

În schimb, jetul puternic de apă a luat un autoturism parcat şi l-a proiectat într-un gard.



În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit.

Din cauza presiunii, însă, atunci când conducta s-a spart,  o gospodărie şi şase terenuri au fost inundate, 30 de copaci au fost rupţi de forţa jetului de apă şi au fost afectate câteva garduri, mai precizează ISU Prahova.

Autorităţile prahovene au verificat albia râului Teleajen în aval de barajul Măneciu până în oraşul Vălenii de Munte, constatând că nu există nici oameni nici animale surprinse de viitura produsă după ce o conductă magistrală care deserveşte barajul de la Măneciu s-a spart, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae.

Magistrala, cu un diametru de doi metri, operată ce Hidroelectrica CHE Măneciu, a cedat din cauza presiunii, au stabilit autorităţile din Prahova. Jetul puternic de apă a avariat un autoturism, a rupt zeci de copaci, iar apa a inundat mai multe terenuri.

FOTO ISU Prahova