Avocatul George Botez, consilier local PSD, susţine asocierea Primăriei Ploieşti cu ACS Petrolul 52, însă fără a fi alocaţi bani publici pentru fotbal!

Într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la sediul PSD Ploieşti, Botez a afirmat că  "actuala administraţie şi-a făcut un ţel din a «naţionaliza»" echipa de fotbal aflată în Liga 2. 

Social democratul consideră că Primăria Ploieşti poate fi partener-asociat în asociaţia ACS Petrolul 52, contribuind cu mărcile întregistrate în patrimoniul municipalităţii. 

"Din punctul meu de vedere, Primăria ar putea să devină partener asociat, în aşa fel încât, pe modelul Clujului, să intre în asociaţie, aducând ca aport dreptul de folosire a mărcii, pe care, oricum, nimeni în afară de această asociaţie n-ar putea s-o ia. Astfel, s-ar rezolva toate problemele, este win-win, exceptând suţinerea financiară. Fotbalul nu se face pe bani publici. Din bani publici trebuie să facem şcoli, străzi, pieţe,spitale. Cred că ideea banilor publici în fotbal trebuie să fie serios circumstanţiată. Este singura manieră în care poţi să ajuţi, fără să confişti echipa", a declarat consilierul George Botez.

Consilierul local a criticat faptul că primarul Volosevici împreună cu apropiaţii săi au "făcut promisiuni în numele Consiliului Local" . "Sunt promisiuni care nu pot fi onorate. Am aprobat un proiect de reamenajare a Halelor Centrale acum ceva timp. Nu s-au găsit niciodată bani pentru această investiţie. Nu poţi legal să aloci bani la Hale şi Pieţe, iar această instituţie, în loc să finalizeze proiectul de modernizare, să aloce bani pentru o echipă de fotbal. Şi asta doar pentru că unora le place fotbalul, iar alţii visează funcţii de conducere plătite foarte bine, fără a le păsa de bugetul local", a mai afirmat George Botez.

Consilierul local a reamintit faptul că în urmă cu patru ani, atunci când mărcile au fost date pentru prima oară actualei echipe, a fost organizată o licitaţie pentru fiecare marcă în parte. Botez a adus în discuţie şi garanţia pentru mărci plătită de ACS Petrolul 52 în urmă cu patru ani "garanţie pe care acum primăria refuză să o restituie", afirmând că "nu există ieşire în niciuna dintre variantele propuse de primarul Volosevici".

"Eu, George Botez, cunoscător al fenomenului, nu am fost invitat la întâlnirea organizată la Primărie. De altfel, nici nu ştiu cine a fost invitat. Orice promisiune făcută de către apropiaţii primarului că există sprijinul Consiliului Local este o ilegalitate. Cred că este momentul să nu dinamităm această echipă. Trebuie să existe un mediator între cele două părţi. Fac un apel de rezolvare a acestei probleme în interesul Ploieştiului şi nu a unora care se află vremelnic în anumite funcţii şi care îşi doresc salarii uriaşe ", a mai declarat Botez.