După ce au fost avansate mai multe ore pentru ceremonia de inaugurare a mall-ului AFI DIN Ploieşti, până la urmă deschiderea mall-ului s-a făcut pe etape. Iniţial, prima inaugurare a mall-ului s-a produs neoficial la ora 9, prin deschiderea supermarketului Cora din incinta AFI. O altă manifestare s-a produs la ora 12 pentru presă, iar la apoi pentru autorităţile judeţului a fost avansată ora 16.

Pentru oficialităţi fusese fixată ora 16, însă pentru că proprietarul israelian al mall-ului invitase pe ambasadorul statului Israel iar acesta a venit cu întârziere, o parte din oficialităţi au plecat.

Într-un final, ceremonia a fost oficiată în jurul orei 18 de către primarul Iulian Bădescu şi ambasadorul Israelului Dan Ben-Eliezer. Cei doi au tăiat panglica roşie de inaugurare şi au făcut o scurtă vizită prin centrul comercial.

AFI Palace Ploieşti, a fost finalizat în mai puţin de de doi ani, cu o investiţie de 50 de milioane de euro. Centrul oferă găzduire pentru 100 de branduri naţionale şi internaţionale şi peste 7000 mp pentru divertisment.

Complexul AFI Ploieşti se întinde pe o suprafaţă totală de 33.000 mp, disponibilă pe două nivele. Parterul este rezervat serviciilor şi activităţilor de zi cu zi, în timp ce etajul este dedicat modei. Numai hipermarketul Cora se întinde pe o suprafaţă de 13.000 mp. AFI se laudă cu crearea a peste 1000 de locuri de muncă