Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat ieri, 3 iunie, o percheziţie domiciliară, în judeţul Prahova, la locuinţa unei persoane bănuite de trafic de minori.

 

Din cercetări a rezultat că, începând cu a doua jumătate a anului 2020, persoana bănuită, prin promisiunea unei relaţii de convieţuire şi a unui trai mai bun, ar fi racolat victima minoră, în vederea exploatării sexuale, urmărind obţinerea de foloase materiale.

 

Victima ar fi fost exploatată sexual, în diferite locaţii închiriate în regim hotelier, în judeţele Prahova şi Buzău, prin intermediul unor anunţuri în mediul online postate de persoana bănuită.

 

Totodată, persoana bănuită ar fi recurs la monitorizarea permanentă a victimei, ceea ce i-ar fi menţinut acesteia o stare de temere constantă, iar, în momentul în care victima nu ar mai fi dorit să continue activităţile, persoana bănuită ar fi avut un comportament violent.

 

La sediul unităţii de parchet, au fost audiate 10 persoane, iar, în urma analizării materialului probator, a fost dispusă măsura reţinerii faţă de persoana cercetată.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 

La activităţi, au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.