Mii de prahoveni din localităţile limitrofe comunei Brazi au fost treziţi, în jurul orei 4.30, de un mesaj de avertizare emis prin sistemul RO-ALERT, prin care oamenii erau anunţaţi că există un incendiu puternic la incineratorul de deşeuri EcoBurn de la Negoieşti şi erau avertizaţi să nu părăsească locuinţele.

ISU Prahova a anunţat că incendiul, care se manifesta generalizat,  pe o suprafaţă de 4000 mp, a fost localizat la ora 04.55.  

Au apărut primele imagini de la locul incendiului. Pompierii se luptă pentru stingerea lui de peste cinci ore. 

Garda de Mediu spune că...nu este poluare! 

Ciudat este că Garda de Mediu Prahova a anunţat că...nu este niciun pericol... 

„În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deşeurilor existente. Incendiul este încă în desfăşurare. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT.

Măsurătorile indicatorilor de calitate ai aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au prezentat creşteri sau depăşiri. Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU”,
anunţă Garda de Mediu.

ISU Prahova a anunţat că EcoBurn deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011 cu obiect de activitate hala incinerator deseuri periculoase.

Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s- au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritul cailor de evacuare  prin amplasarea de pubele la intrarea în hala
.

FOTO şi VIDEO ISU Prahova