După scandalul distribuirii ajutoarelor de la UE în comuna Proviţa de Sus, primarul localităţii a explicat care este realitatea. Disputa a pornit de la faptul că edilul a fost acuzat de locuitorii cu venituri modeste, care trebuiau să primească ajutoarele alimentare de la UE, că distribuie aceste pachete discreţionar pe bază de simpatii.

Elena Cosmoiu, primarul comunei a explicat care este povestea acestui scandal, arătând că „beneficiarii“ beneficiază de o serie de venituri nedeclarate şi sfidează autoritatea.

„Avem o bună parte din aceşti cetăţeni care şi-au luat certificate de handicap, dar beneficiază şi de pensie de limită de vârstă şi mai desfăşoară diverse activităţi comerciale ilicite. În plus foarte mulţi înregistrează datorii către bugetul local prin neplata impozitelor. Avem amenzi de circulaţie din parte alor care se ridică la suma de 15.000 de lei şi pe care refuză să le plătească. Nu cred că este normal să te pretinzi sărac doar când ai chef. Au venit să ia ajutoarele cu modele de BMW, Audi, ce sărmani sunt aceştia?!“, a declarat Elena Cosmoiu, primarul comunei Proviţa de Sus.

Dintr-un total de 2000 de locuitori ai comunei, 300 figurează pe listele pentru a beneficia de ajutoarele UE. Într-un final, edilul va trebui să dea ajutoarele ori să ceară instituţiilor abilitate reluarea anchetelor sociale, lucru care s-ar desfăşura foarte greu şi pe o perioadă mare de timp.