Curtea de Apel Ploieşti a amânat din nou, în urma şedinţei de marţi, procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi ai acestuia. Decizia a fost luată în contextul în care membrii completului de judecată nu au căzut de acord cu privire la chestiunea litigioasă a posibilităţii revenirii la stadiul procesual anterior deschiderii dezbaterilor asupra fondului.

" Constată existenţa divergenţei între membrii completului de judecată cu privire la chestiunea litigioasă a posibilităţii revenirii la stadiul procesual anterior deschiderii dezbaterilor asupra fondului, respectiv cel prevăzut de disp.art.390 Cod pr.civilă. Prorogă discuţia asupra admisibilităţii următoarelor cereri formulate de părţi, soluţionate de către Curtea de Apel Piteşti şi cu privire la care ICCJ a dispus anularea actelor de procedură, raportat la stadiul procesual stabilit la termenul de judecată din 4 aprilie”, este soluţia dată de Curtea de Apel Ploieşti la termenul care a avut loc marţi.

În aceste condiţii, Curtea de Apel Ploieşti a stabilit termen pentru soluţionarea divergenţei data de 25 aprilie, iar termen pentru continuarea judecăţii data de 3 mai.

La termenul de marţi, Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă la Curtea de Apel Ploieşti, fiind însoţită de către avocata sa. De asemenea, în sala de judecată a fost prezent şi jurnalistul Răzvan Savaliuc, care se reprezintă singur în instanţă, postul Antena 3 şi ceilalţi pârâţi fiind reprezentaţi de către un avocat.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Ploieşti a dispus ca termen în continuare data de 11 aprilie în procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi ai acestuia, decizia fiind luată la solicitarea jurnalistului Răzvan Savaliuc şi la finalul unei şedinţe în care instanţa a dispus menţinerea unor acte procedurale şi anularea altora încheiate în urma înfăţişărilor anterioare de la alte instanţe.

În şedinţa de săptămâna trecută de la Curtea de Apel Ploieşti - a doua de când procesul a fost strămutat la această instanţă - judecătorii au luat în discuţie, pe de-o parte, menţinerea sau anularea unor acte procedurale încheiate înainte de strămutarea procesului de la Piteşti, iar, pe de altă parte, stadiul procesual.