Iarna a revenit în forţă în zonele montane.În judeţul Dâmboviţa, în zona Padina-Peştera, a nins consistent iar stratul de zapadă măsoară câţiva centimetri. În zona vârfului Omu, din Bucegi, este o viscol şi vizibilitatea este aproape zero. Întreaga zona montană se află sub atenţionare meteorologică de tip cod portocaliu de vânt, până în seara zilei de 7 mai.

 

Imagini aproape incredibile în zona montană din judeţul Dâmboviţa. În arealul Padina-Peştera, din Bucegi, a nins consistent în ultimele ore iar întreg peisajul este unul hibernal de-a dreptul, chiar şi la 1600 de metrii altitudine, cât are zona. Mai sus, în zona Vârfului Omu, din Bucegi, vântul sufla cu 120 Km/h, iar vântul spulberă zapada ce a căzut din abundenţă în ultimele ore. În mai multe imagini publicate pe facebook (Meteoplus) se poate vedea cum întreaga zona montană din Bucegi este practic sub domnia iernii astăzi, 7 mai.

 

Întreaga zona montană din Bucegi se află sub atenţionare de tip cod portocaliu de ninsoare si viscol. Conform ANM:

 

Interval de valabilitate: 07 mai, ora 02:00 – 07 mai, ora 21:00

Zone şi fenomene vizate: în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură intensificări puternice ale vântului

 

În zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.