Curtea de Apel Ploieşti a respins luni contestaţia formulată de fostul deputat Sebastian Ghiţă faţă de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă pe numele său.

Instanţa a dispus arestarea preventivă a lui Ghiţă şi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei postate pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii au respins ca nefondată contestaţia fostului deputat.

De asemenea, instanţa a admis contestaţia procurorilor DNA Ploieşti şi a dispus arestarea preventivă a lui Ghiţă şi pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, pe o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, se arată în decizia citată.

"Reţine şi dispoziţiile art.223 alin.1 lit.a Cod proc. penală ca temei juridic al arestării preventive a inculpatului pentru toate infracţiunile pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin.1 Cod penal cu aplic. art.5 alin.1 Cod penal", se precizează pe portalul instanţelor.

Hotărârea Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Tribunalul Prahova a dispus, în data de 15 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit motivării instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a apreciat că există suspiciunea rezonabilă că Sebastian Ghiţă a comis şapte dintre cele opt infracţiuni pentru care procurorii DNA Ploieşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat.