Asociaţia Curtea Veche, cu sprijinul Azomureş şi Redoxim, organizează miercuri, 22 martie 2017, un eveniment în cadrul căruia oferă elevilor de la Şcoala Gimnazială “Ion Ionescu” din judeţul Prahova un număr de 1.000 de volume potrivite vârstei lor.

Întâlnirea va atinge şi latura dezvoltării personale printr-o serie de discursuri motivaţionale ale invitaţilor: Iren Arsene Mate (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Călin Pop (director vânzări, Azomureş) şi Dan Condermann (pilot instructor Boeing 737 – Blue Air şi membru al formaţiei de zbor Iacării Acrobaţi) care le va povesti copiilor despre importanţa lecturii pentru o carieră de succes. 

“Consider că o carte citită este şansa pe care copiii din mediul rural o pot avea pentru a îşi dezvolta imaginaţia şi gândirea, pentru a îşi atinge potenţialul maxim. Educaţia prin lectură este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le poti folosi pentru a schimba în bine lumea lor şi a celor din jur. ” declară Marius Gheorghe, reprezentantul Redoxim.

“Ecourile pe care acest program le face deja în comunităţile rurale din România ne determină să rămânem partenerii Asociaţiei Curtea Veche şi în acest an. Am reuşit să ajungem deja la câteva mii de copii care au avut şansa să fie martorii unor evenimente rare în comunităţile lor. Unii dintre ei au acum, pentru prima dată, o carte numai a lor şi participă frecvent la un club de lectură organizat în şcoala lor. Sunt activităţi care pentru unii par banale, dar pentru comunităţile izolate din mediul rural reprezintă SPERANŢĂ. Am găsit deja tot mai multă deschidere şi la partenerii noştri locali, distribuitorii îngrăşămintelor Azomureş, un motiv în plus pentru care susţinem programul naţional de lectură Cărţile Copilăriei.” a declarat Mihai Aniţei, director general Azomureş.

Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu iniţiat de Asociaţia Curtea Veche în cadrul programului naţional de lectură “Cărţile copilăriei” şi desfăşurat în comunităţile agricole în parteneriat cu Azomureş, cel mai important producător de îngrăşăminte minerale din România. Transportul cărţilor este asigurat de Sameday Courier.