Magistraţii de la Tribunalul Prahova au respins, marţi, propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a medicului din Sinaia care luni a fost prins în flagrant luând mită pentru a revizui dreptul la pensie de invaliditate al mai multor persoane. Medicul este acuzat de 19 infracţiuni de luare de mită.

Tribunalul Prahova a respins, marţi, propunerea formulată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova privind arestarea preventivă a medicului acuzat de mai multe fapte de luare de mită, au declarat reprezentanţi ai acestei instanţe. În schimb, judecătorii au dispus plasarea în arest la domiciliu a medicului.

Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

Luni, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un medic din Sinaia, acuzat de comiterea a 19 infracţiuni de luare de mită, în concurs real.

”În fapt, s-a reţinut că inculpatul, cu ocazia activităţii desfăşurate la cabinetul medical din Sinaia, a acceptat primirea sumei totale de 8.500 lei, cu titlu de mită, de la beneficiarii dreptului de pensie de invaliditate care s-au prezentat la medic, în data de 13.02.2017, pentru revizuirea la termen a acestui drept”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de DGA.

Medicul a fost reţinut, luni, marţi fiind prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, aceasta fiind respinsă.

Surse judiciare declarau pentru News.ro că este vorba despre un medic de medicina muncii, Lucian Jianu, care ar fi eliberat, în schimbul unor sume de bani, documente pentru prelungirea avizului de pensionare anticipată.