O nouă şedinţă maraton a Consiliului Local Ploieşti. Cinci ore de dezbateri, de contraziceri, de discuţii aprinse desfăşurate sub atenta supraveghere a senatorului Daniel Savu, candidatul PSD la Primăria Ploieşti.

Şi o singură concluzie. Liberalii au început, în forţă, campania electorală!

Şi dacă e campanie nu contează legea! Contează doar textele populiste menite să arunce praf în ochii alegătorului. Şi cum alegătorul se atrage cu ...promisiuni financiare, aşa zisa scădere a preţului gigacaloriei e un subiect taman bun de pus pe ordinea de zi.

Numai că proiectul propus de aleşii PNL avea ceva probleme de legalitate...Adică, liberalii au propus să scădem preţul şi să mărim subvenţia, dar fără a spune de unde pot fi luate sumele necesare. Şi s-au cam bâlbâit...ba de la drumuri, ba de la deszăpezire, ba de la semaforizare.. De oriunde numai să ne batem cu pumnul în piept ce bravi aleşi suntem noi!

Doar că planurile de campanie electorală s-au izbit de refuzul Nicoletei Crăciunoiu, directorul Direcţiei Economice, de a semna fundamentarea proiectului propus de liberali. Mai mult, în lipsa vizei „economicului”, şi Simona Albu, secretarul Primăriei Ploieşti, a refuzat să acorde viza de legalitate a proiectului.

Trebuie să reamintim că Nicoleta Crăciunoiu a intrat, de mai multe ori,în conflict cu diverşi primari ai Ploieştiului (Andrei Volosevici sau Iulian Bădescu) tocmai pentru că a refuzat să vizeze diverse alocări de fonduri  nelegale. Spre exemplu, Crăciunoiu a refuzat să semneze plata sumelor către clubul de fotbal Petrolul Ploieşti, sume care au adus DNA-ul la Primăria Ploieşti!

În lipsa semnăturii directorului Economic,  PNL a propus proiectul, deşi fără viza economicului şi cea de legalitate o astfel de propunere nu putea fi adoptată.

Semn că liberalii sunt dispuşi să voteze orice, numai să dea bine la campania electorală! Nu contează interesul cetăţeanului, important este teatrul ieftin!

Social democratul George Botez, preşedintele de şedinţă, a afirmat că „un proiect cu aviz negativ de la comisie cu refuz de contrasemnare a raportului din partea Nicoletei Crăciunoiu şi fără viză de legalitate nu poate fi votat”. A fost contrazis de liberalul Gheorghe Sârbu: „Ba se poate! De ce să nu se poată!”

Cu alte cuvinte...ce contează legea...contează doar ceea ce visează liderii liberali!

Interesant este că înaintea proiectului electoral, liberalii votaseră propunerea social democraţilor de înfiinţare a unei comisii formată din consilieri locali, comisie care să renegocieze contractul cu Veolia Energie Prahova (fosta Dalkia) negociere care ar urma să vizeze inclusiv preţul gigacaloriei.

Din comisie fac parte liberalii Paul Palaş, Ionuţ Ionescu, Gheorghe Sârbu, social-democraţii Robert Vâscan, Răzvan Ursu, Gabriel Minea şi independentul Radu Socoleanu. Comisia va funcţiona până la data de 31 Ianuarie 2016.