Poliţiştii bucureşteni fac joi 32 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Brăila, la persoane suspectate de evaziune fiscală de şase milioane de lei prin înregistrarea unor achiziţii fictive de europaleţi şi paleţi industriali, de la mai firme “fantomă” sau societăţi a căror identitate a fost folosită fraudulos.

Anchetatorii vor duce la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, mai multe persoane suspectate într-un dosar în care poliţiştii şi procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2010 - 2015, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au înregistrat în evidenţele contabile şi au declarat fiscal achiziţii fictive de europaleţi şi paleţi industriali, de la mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă» sau de la firme a căror identitate a fost folosită în mod fraudulos, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat la şase milioane de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 16 milioane de lei.

Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale, Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română şi Direcţia Generale Antifraudă Fiscală.