Falimentul Ploieştiului pare a fi tema de campanie favorită a multor candidaţi la funcţia de primar al municipiului. Nimeni nu mai vorbeşte despre proiecte, ci despre falimentul iminent al administraţiei locale, şi asta în ciuda faptului că România nu are o legislaţie clară privind declararea falimentului unei unităţi administrativ teritoriale.

Avocatul George Botez, liderul grupului de consilieri locali PSD, a explicat într-o emisiune la postul Ploieşti TV  că oraşul nostru nu poate fi considerat nici pe departe ca fiind ameninţat de faliment.

“Atât timp cât gradul de îndatorare ale oraşului este, din câte ştiu eu, de sub 20 la sută, iar limita minimă acceptabilă este undeva pe la 27 de procente, nu se poate vorbi despre intrarea Ploieştiului în faliment. A fost lansată o asemenea ipoteză pentru a fi speculată în sens politic. Dacă situaţia bugetului local este atât de rea pe cât este ea prezentată nu doar de reprezentanţii unuia sau altuia dintre partide, dar şi de unii reprezentanţi ai presei locale, cum se explică faptul că în cursa electorală pentru funcţia de primar s-au înscris nu mai puţin de 13 candidaţi? Chiar credeţi că vreunul dintre aceşti candidaţi va veni cu bani de acasă ca să salveze oraşul?”, a declarat consilierul George Botez.

SURSA Faptdivers.ro