Într-o lume aflată în continuă mişcare, de foarte puţine ori mai găsim timp pentru a asculta problemele semenilor. Din păcate, sistemul medical românesc are destule probleme, iar victimele sistemului sunt oameni. Am primit pe adresa redacţiei strigătul de ajutor al prahoveanuli Florin Popescu. Publicăm integral scrisoarea lui, în speranţa că cineva îl va putea ajuta.

"Bună Dimineaţa prieteni.. De mult timp nu am mai trecut sa va salut asa in zori. Azi însă o fac dupa o seara nedormita..o noapte alba.. M'au tot răscolit in pat gândurile..am mai tras si cu coada ochiului la messenger deoarece chiar zilele trecute Domnul Ministru spunea ca in general seara citeste si răspunde mesajelor in fiecare zi. Însă in zadar. .

Sunt prea bolnav si am si obosit la propiu sa mă pot lupta cu boala si cu acest sistem putrezit de bolnav..Romania este Romania..o tara plina doar de vorbe..de minciuni..de încălcări are dreptului la viata..o tara bolnava..Spunea cineva sa mă duc sa mă leg de poarta ministerului..daca ei mă tratează ca pe un câine..nu ma pot trata si eu tot asa..

Eu sincer nu pot ajunge pana la poarta spitalului. De 9 luni de când sunt internat si spun ei ca "am încheiat tratamentul" eu 90% din timp il stau doar in pat conectat la oxigen. de multe ori când ma gândesc sa merg la toaleta sa îmi fie iertata vorba..ma trec lacrimile de dureri si gândurile daca reusesc sa ajung pana acolo..Ati văzut si voi..si stiti si cei ce mi'ati nai mai trimes medicamente..ce fel de tratament am terminat eu de la ei..Dar cum am spus..in Romania zbieri decât in tine.. Ce mai pot spera este doar sa reusesc cumva sa îmi fac rost de ceva bani sa îmi pot lua dupa 20 când îmi face iesirea ceva cu chirie..si sa astept sa scap de răutatea asta de pe pământ mai repede. De aceea va rog pe voi .cei ce încă mă considerati prietenul vostru si om..cine are posibilitatea si o poate face pana vinerea viitoare cat încă mai sunt aici si mai pot primi pe adresa spitalului sa mă ajutati indiferent de suma..oricat ar fi de putin..Celor ce vor sa o faca adresa este aceeaşi..

Popescu Florian.. Spitalul Pneumofiziologie Floresti-Prahova..Str Gr Cantacuzino..Pavilion C..parter..sal 7.. Loc Floresti-Prahova.. Jud Prahova.. Cei ce vor le pot da nr de tel sa stiu cine trimite pe privat. Cu mult drag si respect eu va multumesc anticipat..si îmi cer iertare pentru acest lucru si pentru faptul ca va etichetez..nu o fac ca si cum v'ar obliga pe voi sa mă ajutati..insa asa pot vedea si altii. Eu cred unca ca in tara asta mai sunt si..Oameni..O zi frumoasa in suflet si plina de sănătate sa avem"