Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti, i-a invitat pe Marius Fenechiu, fost candidat la fotoliul de primar al Ploieştiului, şi pe edilul Adrian Dobre, la o vizită în teren, zona urmând a fi aleasă de invitaţi. Întâlnirea trebuia să aibă loc vineri, 15 iulie, la orele 12.00 la sediul SGU Ploieşti. Din păcate, primarul Dobre nu a acceptat să cunoască Ploieştiul real, fiind aşteptat până la ora 12.30. Marius Fenechiu a mers, însă, împreună cu directorul SGU , iar vizita a fost relatată pe pagina de Facebook a politicianului.

„Aşadar, am răspuns invitaţiei şi vineri 15.07.2016, la orele 12.00, eram la sediul SGU, unde directorul general Donald Constantin ne aştepta pentru „plimbarea” la care din păcate, primarul Adrian Dobre nu a dorit să participe.

După ce primarul împreună cu consilierul… care nu mai e consilier (Dan Ioniţă) au iniţiat un circ mediatic în jurul activităţii SGU, fără ca vreunul din ei să fi avut vreun contact de informare cu cineva din conducerea executivă a societăţii, nici nu mă aşteptam ca primarul Dobre să vină. Încă o dată mi-am întărit convingerea că prin acţiunile primarului şi ale acoliţilor săi, s-a urmărit şi se urmăreşte doar preluarea controlului asupra societăţilor de utilitate publică ale Consiliului Local, cu scopul recompensării camarilei PNL-iste cu locuri de muncă şi funcţii executive şi manipularea acestora în interes electoral. Mai concret, aceleaşi metode pesediste le aplică şi penelistii.

I-am spus Directorului SGU de la început că doresc ca itinerariul „plimbării” să-l stabilesc eu şi a acceptat.
În pofida temperaturii ridicate, am parcurs împreună cu Directorul Donald Constantin, Bulevardul Republicii, Parcul Mihai Viteazul, str. Constantin Brezeanu, Parcul Nord, str. Cameliei, zona Complexului IDEAL, zona din jurul liceului Nichita Stănescu, Parcul Andrei Mureşanu.

Trebuie să spun că m-a surprins faptul că Directorul SGU cunoaşte concret locurile unde au lucrat echipele de muncitori ai SGU şi unde nu. M-a surprins de asemenea informaţia că într-un oraş ca Ploieştiul, spaţiile verzi şi parcurile sunt întreţinute în medie de numai 135(!!!) de muncitori pe zi!

Am constatat pe parcursul itinerarului, că între zone de spaţii verzi şi parcuri foarte bine întreţinute, apar locuri în care ai crede că te afli în junglă, ci nu într-un municipiu reşedinţa de judeţ.

I-am spus lui Donald Constantin că mai are mult de lucru pentru îmbunătăţirea lucrurilor, chiar dacă acolo unde s-a intervenit s-a făcut într-un mod responsabil. A motivat însă că activitatea societăţii este grevata atât de factorul meteorologic sau numărul preal mic de muncitori avuţi la dispoziţie, dar şi de bugetul nesatisfăcător aprobat de către Consiliul Local.

Una peste alta, a fost o acţiune interesantă, la care sunt convins că prezenţa primarului Adrian Dobre ar fi fost mai mult decât utilă, asta dacă ar fi cu adevărat interesat de problemele Ploiestiului, ci nu de cum să preia controlul instituţiilor sau societăţilor publice, pentru a le folosi în interes politic!”, a scris Marius Fenechiu

Din păcate, Adrian Dobre a ratat încă o şansă de a îngropa securea războiului şi de a se apuca serios de administrarea Ploieştiului, aşa cum a promis în campania electorală. La aproape o lună de la instalarea în fotoliul de primar al Ploieştiului, liberalul Dobre nu a reuşit decât să întreţină un război absurd cu cei doi viceprimari şi cu directorii instituţiilor din subordinea municipalităţii, uitând că rolul unui edil este acela de a coordona activitatea municipalităţii, astfel încât oraşul să devină unul modern.

Domnule Dobre, Ploieştiul real are nevoie de dvs, iar ploieştenii nu v-au votat pentru a vă război politic cu cei doi viceprimari. "Luptele" politice se poartă doar în campania electorală!