Sâmbătă, 28 mai 2016, a fost deschisă circulaţia pe pasajul suprateran DJ102 peste DN1B, investiţie realizată cu fonduri europene. Evenimentul a debutat cu oprirea şi dezafectarea semafoarelor existente în intersecţie, precum şi deschiderea circulaţiei autovehiculelor pe pasaj (sens giratoriu şi bretelele de acces).

Invitat special a fost  Alina Zotea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care a primit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, trofeul „România 100”.

După finalizarea operaţiunilor de înlăturare a semafoarelor, plasarea parapeţilor de tip New Jersey, finalizarea rigolelor şi a accesului pietonal, precum şi amenajarea terenului şi desfiinţarea variantelor de circulaţie provizorie, traficul în zonă se va desfăşura respectând marcajele orizontale şi semnele verticale de circulaţie amplasate conform proiectului tehnic avizat.
Investiţia în pasajul suprateran, gândită în ideea fluidizării traficului în zona de nord a Polului de Creştere Ploieşti-Prahova, prin separarea traficului periurban de traficul naţional, este una de amploare, totalizând 55.090.599,08 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile 49.066.473,99 lei.
Pasajul are forma unei giraţii cu raza interioară de 40 m şi raza exterioară de51,50 m, calea inelară având lăţimea de 11,00 m. Pasajul înlocuieşte intersecţia semaforizată existentă în trecut, asigurând legătura dintre DJ102 şi DN1B prin bretele de acces denivelate, deviind şi separând astfel fluxurile de trafic, respectiv traficul general de tranzit de cel comercial în zona de dezvoltare din partea nordică a municipiului Ploieşti şi de cel periurban. Perioada de implementare a proiectului a fost de 42 luni de la data semnării contractului de finanţare.