Un puternic incendiu a izbucnit, joi după amiază, la un depozit de artificii din Parcul Industrial Ploieşti, scrie MEDIAFAX

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii intervin cu şapte autospeciale şi două echipaje SMURD. Flăcările au cuprins peste  două tone de artificii.

“Nu este nicio persoană rănită. Ard 2  tone de artificii care au fost confiscate de sărbători” a declarat, pentru MEDIAFAX, Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova

Potrivit sursei citate, nu există pericol de propagare întrucât depozitul se află între două maluri de pământ. Incendiul a cuprins aproximativ 20 de metri pătraţi, iar depozitul are o înălţime de trei metri.

Intre timp s-a descoperit şi cauza incendiului, scrie max-media.ro

„Cercetările au dat roade la faţa locului, deoarece am aflat că înainte ca focul să aprindă artificiile, nişte muncitori au lucrat în zona depozitului. Practic, au tăiat ţevi de apă cu flacără oxiacetilenică, fără să-şi dea seama, probabil, că există pericol de incendiu din cauza artificiilor. Din fericire, depozitul era securizat, în sensul că era destinat armamentului, aşa că în jur avea maluri de pământ care împiedicau ca exploziile să se propage orizontal. Astfel, muncitorii vinovaţi au scăpat fără probleme.”, a precizat col. Nicolae Popescu, şeful ISU Prahova, pentru max-media.ro.

În depozit mai există peste patru tone de artificii, care vor fi mutate în altă parte.