Directorul general al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, au anunţat, marţi, reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti. Potrivit unui comunicat transmis marţi de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, în cazul directorului general al S.C. Petrotel-Lukoil S.A.Ploieşti, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani şi s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

„În dosarul penal nr.254/P/2014, se efectuează cercetări faţă de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală prev. de art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din Legea 241/2005 şi de spălare de bani prev. de art.29 alin.1 lit.a din Legea 656/2002 cu un prejudiciu estimat de 230 milioane euro.

La data de 02.10.2014, în conformitate cu prevederile legale, respectiv art.11 din Legea 241/2005 potrivit cărora ,, în cazul în care s-a săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege, luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie,, şi conform prev.art.32 din Legea 656/2002 potrivit cărora ,, în cazul în care s-a săvârşit o infracţiune de spălare a banilor (…), luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie,, şi în acelaşi sens art.33 alin.6 din Legea 656/2002 ,, pentru a garanta ducerea la îndeplinire a confiscării bunurilor, este obligatorie luarea măsurilor asigurătorii prevăzute de codul de procedură penală,, s-a dispus măsura sechestrului asigurător.

La data de 06.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii, prin ridicarea parţială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti să îşi desfăşoare activitatea curentă în condiţii de normalitate cu terţii şi să plătească drepturile salariale şi contribuţiile la bugetul de stat.

În cauză au fost extinse măsurile asigurătorii asupra altor bunuri puse la dispoziţie de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti.

De asemenea, faţă de directorul general al S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti, BOGDANOV ANDREY, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani şi s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar. Măsurile instituite au avut un caracter strict procedural în conformitate cu legile speciale şi normele de procedură penală, singurele care guvernează procesul penal. Cercetările urmează a fi continuate pentru strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, pentru identificarea persoanelor ce au săvârşit infracţiuni şi în vederea stabilirii răspunderii penale a acestora“, se arată în comunicatul emis de către Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.