Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2896 de persoane, dintre care 529 sunt cazuri active, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, a mai fost raportat un deces (o persoană de sex feminin -79 de ani, care prezenta comorbidităţi). Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în judeţul nostru, a ajuns la 112

 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din Prahova, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 27 de pacienţi, dintre care 16 sunt ventilaţi.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în judeţ, este de 328, dintre care 255 sunt ocupate. 

În prezent, în izolare la domiciliu sunt 329 de prahoveni, iar alţi 2100 se află în carantină, în conformitate cu prevederile Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

 

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 16465 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Au fost efectuate verificări la 1612 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 960 de persoane, 560 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 118 societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 89 de sancţiuni (trei în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 81 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor, conform Legii 55/2020, cinci pentru fapte de natură economică în context COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 5100 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova

13 august 2020