O rază de speranţă pentru prahoveanul din Telega condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri.

Guvernul a anunţat că intenţionează să demareze  negocieri cu autorităţile de acolo pentru extrădarea persoanelor care primesc sentinţe în această ţară,anunţă Digi24.ro

Guvernul vrea să înceapă negocierile cu autorităţile din Malaezia pentru a avea un  tratat prin care să fie făcut transportul persoanelor condamnate în Malaezia, dar şi tratat de extrădare.

Prahoveanul Ionuţ  Gologan a fost arestat în iulie 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur. Avea în bagaje un kilogram şi jumătate de metamfetamină. Tânărul în vârstă de 23 de ani  a spus că nu ştia de existenţa drogurilor, însă declaraţiile date poliţiştilor şi procurorilor i-au convins pe judecători că românul minte. Ca urmare, toate instanţele de la prima şi până la cea supremă au dat aceeaşi sentinţă - pedeapsa cu moartea.

Ionuţ   Gologan nu este singurul român judecat în prezent pentru trafic de droguri în statul asiatic. Ştefan Coroi a fost şi el arestat pentru trafic pe droguri, tot pe aeroportul din Kuala Lumpur. A primit, însă, o pedeapsă mult mai blândă în comparaţie cu Ionut Gologan. În cazul său, instanţa a acceptat varianta apărării, şi anume că românul nu ştia de stupefiantele din bagaje. Chiar şi aşa, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare şi la 10 lovituri de ratan. Sentinţa este definitivă.

În total, sunt 4 români în Malaezia care sunt cercetaţi pentru trafic de droguri şi care riscă pedeapsa capitală.

SURSA:Digi24.ro