Ploieştiul stă pe un cazan de pulbere! Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar, a făcut o declaraţie şoc in şedinta Consiliului Local de ieri. Abia numit de o săptămâna, acesta a anunţat că studiază posibilitatea de a demisiona din funcţie până la sfârşitul anului! Motivul demisiei l-ar putea constitui blocarea de către consilierii ALDE şi cei PNL a proiectelor de hotărâre privind numirea a doi viceprimari.

Ganea a declarat că a acceptat această functie in conditiile in care  a propus consiliului o Alianţă pentru Ploiesti, un pact  prin care toate fortele politice reprezentate in consiliu sa contribuie in ultimile şase luni de mandat la rezolvarea problemelor administrative ale municipiului. Deşi initial toata lumea a fost de acord, in şedinta de ieri a consiliului municipal cele două hotărari de numire a viceprimarilor nu au fost  votate, consilierii ALDE lipsind in bloc de la sedintă in timp ce consilierii PNL au declarat că nu vor vota aceste proiecte, fără a motiva rezonabil o astfel de atitudine.

Noi, PSD, am acceptat să conducem oraşul propunând o Alianţă pentru Ploiesti. O alianta a tuturor fortelor politice, nu numai cu ALDE. Si asta in interesul ploiestenilor. Intre timp ALDE a disparut din consiliu, liberalii nu vor să isi asume participarea la rezolvarea problemelor Ploieştiului, toti preferand o opozitie de faţadă şi o relaxantă nepăsare. Am propus ca PNL sa primeasca un post de viceprimar insa au refuzat. ALDE ar vrea, dar nu ar vrea, deoarece nu s-a realizat concordia in interiorul partidului. Ne vom asuma in continuare rezolvarea problemelor Ploiestiului daca suntem sprijiniti politic de tot consiliul. Daca se intentioneaza sa ni se blocheze proiectele doar din ratiuni politicianiste si cu tente electorale ieftine, vom spune : Multumim, domnilor, dar noi suntem suficienti de maturi să nu intrăm intr-un astfel de joc cu consecinţe nefaste asupra oraşului . Iau in calcul demisia in interesul Ploiestiului si am un mesaj direct catre cei care au blocat numirile de viceprimari : Ploiestiul nu poate fi condus de un singur om ! Participati alaturi de noi la administrarea orasului ! Aratati ce sunteti in stare sa faceti, nu ce sunteti in stare sa vorbiti !” a declarat Ganea pentru Jurnalul Prahovean.