În urma activităţilor zilnice de patrulare, a acţiunilor de monitorizare desfăşurate pe raza municipiului Ploieşti sau a sesizărilor primite din partea cetăţenilor, în perioada 12-19 noiembrie 2018, poliţiştii locali au aplicat 45 sancţiuni contravenţionale persoanelor ce au fost depistate în timp ce abandonau deşeurile menajere pe domeniul public ori în afara recipienţilor situaţi pe platformele gospodăreşti. Valoarea totală a amenzilor a fost de 10.950 lei.

 

De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au participat la acţiuni comune împreună cu lucrătorii R.A.S.P. Ploieşti, în vederea verificării modului de ridicare a deşeurilor de pe platformele gospodăreşti de către operatorul de salubritate, de respectare a graficului de ridicare a deşeurilor menajere, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce constituie contravenţie la regimul protecţiei mediului şi salubrizării municipiului.

 

Totodată, din zona Terminalului Nord au fost confiscate peste 200 kg peturi, aproximativ  250 kg deşeuri din sticlă şi 50 kg deşeuri din aluminiu, ce au fost preluate de lucrătorii operatorului de salubritate.