Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, organizează, în perioada 16 – 22 septembrie 2015, “Săptămâna europeană a mobilităţii”.

Campania Uniunii Europene, ce se desfăşoară anul acesta, la Ploieşti, sub sloganul “Alege. Schimbă. Combină” are ca scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos în detrimentul  transportului cu maşina personală.

Manifestările de anul acesta vor include, pe lângă difuzarea de pliante şi afişe în vederea responsabilizării şi promovării aspectelor sus amintite, un seminar pe tema multimodalităţii susţinută în cadrul “Săptămânii europene a mobilităţii”,  eveniment ce va avea loc, în data de 18 septembrie 2015, începând cu ora 09.00, la sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ.

De asemenea, în cadrul aceloraşi manifestări, în data de 17 septembrie 2015, pe B-dul Independenţei se va organiza o acţiune de distribuire de pliante în scopul sensibilizării cetăţenilor cu privire la folosirea transportului cu biciclete, role şi a mersului pe jos şi tot aici se va realiza un sondaj de opinie privind transportul durabil.

Manifestările se vor încheia în data de 22 septembrie, moment la care va fi marcată Ziua Europeană – În oraş fără maşină!