Consilierul Paul Palaş nu a fost surprins de decizia de excludere din PNL şi este dispus să conteste hotărârea colegilor de partid, atât la forurile superioare ale formaţiunii politice, cât şi în instanţă. "Nu m-a surprins excluderea. Mi-am asumat rămânerea în PNL, mai ales că partidul fuzionase cu fostul PDL. Nu trebuie să uităm că am candidat împotriva PDL. Interesant este că în ziua în care PNL împlinea 140 de ani de existenţă, birourile reunite ale fostului PDL şi a ce a mai rămas din PNL decideau, cu surle şi trâmbiţe, să primească în partid gaşca lui Volosevici şi să mă excludă pe mine.", ne-a declarat în exclusivitate Paul Palaş.

"A fost o execuţie, pentru că nu se putea să rămân într-un partid alături de cei pe care i-am contestat. Întoteauna e cel mai simplu să îi excluzi pe cei care nu acceptă compromisurile. Mi-am dat demisia din Biroul Permanent Judeţean al PNL în urmă cu o lună şi jumătate, ca semn de protest pentru primirea în partid a lui Andrei Volosevici, Dragoş Gunia şi Nicoale Alexandri. Clasa politică nu se îmbunătăţeşte cu compromisuri", ne-a mai spus Palaş.

Consilierul ne-a declarat că va contesta excluderea sa atât la forurile superioare ale partidului cât şi în instanţă. De asemenea, va contesta şi eventuala solicitare a PNL de încetare a mandatului său de consilier. "Nu pot accepta influenţa nocivă a fostului PDL în ce a mai rămas din PNL. Gaşca lui Volosevici nu face altceva decât să se îndepărteze de electorat, iar electoratul, sunt convins, că îi va sancţiona.", a mai adăugat Paul Palaş.

Cât despre o eventuală candidatură la postul de primar al Ploieştiului, Palaş ne-a spus: "Un candidat viabil trebuie să aibă susţinerea unui partid puternic. Nu sunt un aventurier şi am suficientă experienţă în politică pentru a şti că un candidat independent nu are şanse. Deocamdată exclud o viitoare candidatură a mea".

Dar cum toate partidele caută un contracandidat puternic împotriva lui Andrei Volosevici, iar nici PSD, nici UNPR, nici PLR şi nicio altă formaţiune politică nu au identificat persoana potrivită pentru a-l înfrânge pe fostul primar al Ploieştiului, am putea asista la un candidat, eventual independent, dar susţinut de mai multe formaţiuni politice...E un scenariu, care ar putea deveni realitate...Şi cum în politică niciodată nu se poate spune niciodată, până anul viitor, când vor fi organizate alegeri locale, am putea asista la mai multe surprize...