Intrarea în Ploieşti prin bariera de la Gara de Vest nu se va mai putea face începând cu săptămâna viitoare.

Mihaela Iamandi, directorul Direcţiei Tehnic- Investiţii din Primăria Ploieşti, a anunţat în cadrul şedinţiei Comisiei de Urbanism a Consiliului Local că „începând cu data de 24 martie se va închide Prelungirea Mărăşeşti”.

Măsura va fi luată pentru a putea demara lucrările la pasajul suprateran din zona Gării de Vest.

Proprietarii terenurilor din zonă şi-au mutat deja gardurile, iar reprezentanţii constructorului au început să îşi aducă utilajele pentru a realiza cât mai rapid lucrarea. Conform reprezentanţilor municipalităţii mai sunt ceva probleme cu avizele de la CFR şi cu devierea conductelor Transgaz.

Pasajul de la Gara de Vest este una dintre lucrările solicitate de ani de zile de către ploieştenii din zonă şi de către locuitorii comunelor limitrofe.

Va fi finanţat din fonduri europene, având o valoare de peste 20 de milioane de euro. Termenul de finalizare al investiţiei este luna decembrie 2015, iar pentru a nu pierde finanţarea europeană autorităţile locale trebuie să lucreze extrem de repede, nemaifiind posibile întârzieri sau amânări.

Municipalitatea a anunţat printr-un comunicat de presă care sunt rutele ocolitoare :

"Astfel, incepand cu 24 martie 2015, se va opri circulatia  peste calea ferata Bucuresti Brasov pe tronsonul - intersectia str. Marasesti - Soseaua Vestului si  intersectia cu drumul spre Centura Ploiesti (intrare Strejnic).

Conducatorii auto vor utiliza urmatoarele variante ocolitoare:

-        Iesirea din Ploiesti spre Strejnic si DN1 se va realiza  pe Soseaua Nordului – Str. Cantacuzino – nod rutier DN1/DN72

-        Intrarea in Ploiesti dinspre Strejnic, respectiv DN1, se va realiza prin nodul rutier existent pe DN1 la km 63+400 – Bretele de acces la DN72

Pe aceasta cale municipalitatea isi cere scuze pentru disconfortul creat ploiestenilor."