Procurorii  Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a şapte inculpaţi sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: furt calificat în formă continuată (cinci inculpaţi), tăinuire (doi inculpaţi), complicitate la furt calificat în formă continuată (un inculpat), complicitate la furt calificat (un inculpat).

 

Mai exact, în perioadele noiembrie 2018 – ianuarie 2019 şi ianuarie – mai 2020 cinci indivizi, având feţele acoperite şi purtând mănuşi, prin forţarea cu târnăcoape, leviere sau şurubelniţe a uşilor de acces din magazine cu profil de comerţ cu produse electronice şi electrocasnice, situate pe raza judeţelor Prahova, Tulcea, Argeş, Olt, şi respectiv Ialomiţa, Covasna, Sibiu şi Harghita, au pătruns în interior, de unde au sustras telefoane mobile si alte produse electronice de valoare însemnată,  prejudiciul total fiind de 772.171,23 lei.

 

Cei cinci au fost sprijiniţi în valorificarea rapidă şi integrală a produselor electronice sustrase de către alţi doi inculpaţi, care cunoşteau provenienţa acestora.

 

În comiterea faptelor s-au folosit de autoturisme cumpărate de ei dar pe care nu le înregistrau la DRPCIV. Aceastea erau schimbate periodic.

 

Hoţii acţionau întotdeauna după ce magazinul vizat se închidea şi se lăsa întunericul, majoritatea infracţiunilor fiind comise în intervalul 22:00 – 04:30.

 

În cursul urmăririi penale, faţă de trei inculpaţi au fost dispuse succesiv măsuri privative de libertate.

 

 

 

Sursa: www.observatorulph.ro