Un comentariu la un material publicat de Jurnalul Prahovean şi distribuit pe reţelele de socializare ne-a atras atenţia. Este strigătul disperat al unui părinte care nu suportă nedreptăţile şi care a decis că deminitatea unui copil este mult mai importantă decât orgoliile personalului din şcolile ploieştene

"Astazi am aflat de la o mamica a unei eleve de gimnaziu, la Jean Monnet, ca o invatatoare i-a lovit copila cu pumnul in cap!!! Incidentul a avut loc astazi (nr. 12 ianuarie 2016), in sala de curs, in timpul orelor de after-school. Am inteles ca nu este un caz singular! Motivul agresiunii este halucinant dar nici nu mai are importanta!! Am inteles ca ieri, la cantina scolii, administratora i-a luat mancarea din fata unui copil pe motiv ca parintii nu i-au platit masa in prima zi de scoala. Motivul a fost deasemenea unul absolut incredibil deoarece copilul a scos umil din ghiozdanel cartela platita la zi!! Gestul administratorei o descalifica total si nu este deasemenea un caz singular.! Tot ieri mamicile au fost nevoite sa plece de la serviciu si sa alerge pe la nenumarate usi ale institutiei pentru a face dovada platii mancarii odraslelor lor. Mai am si alte exemple cu ce se intampla la acest liceu, fapte absolut reprobabile si ilegale! Astept din partea Inspectoratului si chiar a organelor de cercetare penala masuri urgente. Le stau la dispozitie cu orice informatie suplimentara. Astept!", a scris ploieşteanul pe Facebook.

Faptele prezentate sunt extrem de grave şi solicităm reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Prahova să verifice problemele de la Colegiul Jean Monnet din Ploieşti, mai ales că nu sunt singurele mesaje despre comportamentul neadecvat al cadrelor didactice de acolo. Oricum să umileşti un copil sau chiar să îl agresezi fizic reprezintă dovezi clare ale faptului că selecţia personalului în unităţile de învăţământ ar trebui să se facă mult mai atent.

Promitem să urmărim cu atenţie situaţia de la Jean Monnet şi aşteptăm mesajele părinţilor fie sub formă de comentarii la articol sau pe adresa de mail [email protected].