Unsprezece localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor abundente din ultimele ore, probleme fiind semnalate şi la Secţia de pediatrie a Spitalului din Sinaia, iar sâmbătă peste 2.600 de familii din patru localităţi nu au energie electrică, din cauza unor avarii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii au intervenit, în ultima perioadă, pentru evacuarea apei în 11 localităţi inundate.

Astfel, conform sursei citate, în urma ploilor torenţiale au fost inundate beciuri şi curţi în oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Vălenii de Munte, Băicoi şi Mizil şi în comunele Lipăneşti, Bălţeşti, Plopu, Bărcăneşti şi Podenii Noi.

Printre construcţiile inundate se numără şi o zonă a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Sinaia, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei, precizează ISU Prahova.

Managerul Spitalului din Sinaia, Mariana Miu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că apa a refulat printr-un sifon într-un grup sanitar din zona tehnică a Secţiei de Pediatrie şi că a fost nevoie de evacuarea apei dintr-un canal care se umpluse foarte mult ca urmare a ploii abundente.

Managerul spitalului a precizat că nu au fost afectate saloanele sau cabinete medicale din spital şi nu a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi.

Furtuna din noaptea de vineri spre sâmbătă a provocat, de asemenea, avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică din judeţul Prahova, patru localităţi fiind nealimentate parţial cu energie electrică. Astfel, la Pucheni, Puşcaşi, Pietroşani şi Fânari, 2.658 de consumatori nu au electricitate sâmbătă, iar zece echipe ale Electrica intervin pentru remedierea avariilor, fiind vorba despre 21 de puncte de transformare şi zeci de deranjamente individuale.

Judeţul Prahova se află sub avertizare cod galben de fenomene meteorologice până la ora 12.00. De asemenea, hidrologii au emis avertizări de inundaţii pentru râuri din judeţul Prahova, aflat sub cod portocaliu, valabile până sâmbătă seară, la ora 18.00.

Mediafax

Foto> observatorulph.ro