La nivelul judeţului Prahova, în data de 29 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 2043 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit 136 şi au intrat alte 287. În carantină instituţionalizată se mai află 26 de persoane.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, în Prahova, 110 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, şase au decedat, 69 au fost declarate vindecate şi externate. În prezent, la nivelul judeţului, la Terapie Intensivă se află internaţi trei pacienţi, confirmaţi cu COVID-19. Dintre aceştia, unul este internat la Spitalul Municipal Câmpina, iar doi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP). Unul dintre cei doi pacienţi de la secţia ATI a SJUP a fost transferat, miercuri, 27 mai, de la o unitate medicală din Buzău.  Toţi trei sunt în stare gravă, fiind ventilaţi mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 28 mai 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost efectuate controale la cinci societăţi comerciale, au fost legitimate aproape 200 de persoane şi oprite în trafic peste 100 de autoturisme. De asemenea, au fost verificate peste 1300 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 33 de sancţiuni, în valoare de aproape 9600 lei.

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.