Fostul primar al comunei Băneşti, Ion Costache Petre,  acuzat de complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă şi conflict de interese, a fost condamnat  la trei ani cu suspendare.

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au decis şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică timp de 10 ani, interzicerea dreptului de a alege şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat timp de 2 ani, după executarea pedepsei principale.

Ion Costache Petre  va fi supus unui termen de încercare de şase ani, perioadă în care va trebui să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Prahova la datele fixate, conform programului de supraveghere; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

 Instanţa l-a mai obligat pe Costache, în solidar cu inculpaţii Tudorache Gheorghe, Călin Constantin-Marian, Costache Dorel, Vasile Eduard Gabriel şi Dumitrache Ion, la plata sumei de 604.291,5 lei, despăgubiri civile către partea civilă SC OMV PETROM SA Bucureşti.

Ion Costache Petre a fost arestat preventiv în martie 2012,  fiind cercetat pentru complicitate la furt calificat în formă continuată, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese. Costache a stat aproape şapte luni în arest preventiv, fiind judecat apoi în stare de libertate.

SURSA http://www.campinaph.ro