Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti au desfăşurat, în perioada 27 -  30.01.2015, o serie de controale specifice de depistare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă o bună conduită în traficul rutier de pe raza localităţii. Acţiunile au avut loc pe străzile Vasile Milea, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino şi Şoseaua Vestului.

         Astfel, s-a urmărit identificarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă şi persoane care staţionează pe partea carosabilă, precum şi a celor care opresc şi staţionează neregulamentar în zona Halelor Centrale.

         În urma acţiunilor întreprinse, au fost sancţionaţi contravenţional 29 conducători de autovehicule, care nu au respectat prevederile art.142 şi 143 din O.U.G. nr. 195/2002, ce reglementează oprirea şi staţionarea, valoarea totală a amenzilor fiind de 6500 lei.

         Totodată, consilierii din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au acţionat şi pentru fluidizarea traficului rutier în zona Halelor Centrale, precum şi în intersecţiile aglomerate.