Actualul scandal din primăria Ploieşti în care primarul Dobre este acuzat că prin deturnarea unor instrumente legale ar fi reuşit o scamatorie juridică prin care i-a băgat în buzunar consilierului personal, ex ofiţerul SRI Eugen Prună, peste 100 de milioane de lei, ia amploare.

 

Cele sesizate în presa locală au fost preluate şi în presa centrală şi se pare că au dus şi la autosesizarea organelor de urmărire penală.

 

Aşa cum am arătat în articolul precedent, “schema” a fost gândită împreună de Dobre şi Prună care au semnat un act prin care ar fi întrerupt formal raporturile de muncă ale consilierului pentru că acesta să îşi poată încasa suma reprezentând concediu de odihnă neefectuat scriptic. Apoi, la câteva zile, consilierul a fost reangajat.

 

Pentru detalii : https://jurnalulph.ro/administratie/45213-primarul-adrian-dobre-acuzat-public-de-fals-si-intelegeri-nelegale.html

 

În cursul zilei de azi, adevărul.ro a preluat subiectul şi a dezvoltat dialogul cu cei “împricinaţi”. Dialog este mult spus. Dobre a refuzat să răspundă la telefon, iar Prună a luat problema în piept, bărbăteşte şi a închis telefonul ! Citiţi aici şi va cruciţi. Aşa arată legea la Ploieşti.

https://adevarul.ro/locale/ploiesti/consilier-primar-acuzat-ademisionat-doua-saptamani-ia-banii-concediul-neefectuat-1_5d19fbac892c0bb0c600433c/index.html